Ethias en LeanSquare investeren 1,4 miljoen in Franse start-up

© Getty Images
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Ethias Ventures, de investeringspoot van de Belgische verzekeraar en LeanSquare, het investeringsfonds voor digitale start-ups uit de Noshaq-groep, stappen in het kapitaal van de Franse start-up Linkbycar.

Linkbycar is een in 2021 opgerichte Franse start-up rond connectiviteitstechnologieën voor voertuigen. Het bedrijf wil binnen Europa hét toonaangevende platform worden voor de verwerking van gegevens uit geconnecteerde voertuigen. Het gaat dan om een door AI aangedreven SaaS-platform dat de gegevens van diverse automerken verzamelt, bundelt en analyseert. De bedoeling is om op die manier diensten te kunnen aanbieden zonder dat er bijkomende telematica-apparaten nodig zijn. Denk dan aan onderhoud, bijstand en wagenparkbeheer maar ook autoverzekering. Voor een verzekeraar als Ethias is deze investering dan ook een gelegenheid om haar activiteiten te diversifiëren.

De investeringspoot van Ethias pompt samen met LeanSquare in totaal 1,4 miljoen in de start-up. Op zich geen grote verrassing want Ethias Ventures zoekt uitdrukkelijk naar start-ups met innovatieve diensten in ‘Insurtech’: mobiliteit, maar ook gezondheid en woning.

LeanSquare investeert dan weer vooral in grootzakelijke software: wat binnen de Noshaq-groep waartoe LeanSquare behoort omschreven wordt als ‘Enterprise Software’. De groep is internationaal actief. Naast Enterprise Software zoekt het ook naar innovatie om in te investeren in Life Sciences en Cultural & Creative Industries.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content