Eupense cybersecurity-startup haalt miljoen euro op

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

De startup Persistent Security Industries haalt een miljoen euro op. De investering komt van een voormalig CrowdStrike-werknemer.

Persistent Security Industries bestaat twee jaar en heeft haar zetel in Eupen. Het bedrijf telt negen mensen en legt zich onder meer toe op het simuleren van cyberaanvallen (Breach and Attack, of BAS). Het bedrijf werd opgericht door Markus Vervier, Nikos Laleas, Giuseppe Trotta en Michele Orru.

De investering van één miljoen euro komt van George Wicherski. Hij werkte onder meer elf jaar voor beveiliger Crowdstrike, waarvan de laatste jaren als senior principal security researcher. Wicherski krijgt zo een belang van tien procent in het bedrijf en zetelt in de raad van bestuur. Vanuit die positie zal hij Persistent Security Industries strategisch bijstaan.

Voor het bedrijf zelf is het de eerste externe investeerder, al begon het bedrijf wel met kapitaal van de oprichters.

Persistent Security Industries wil met haar diensten bedrijven onder meer testen op hun cyberbeveiliging en dat automatisch in rapporten gieten. Met de nieuwe investeerder aan boord wil het bedrijf haar R&D en het team verder versterken en haar productaanbod verder verfijnen om in lijn te zijn met de Europese Digital Operational Resillience ACT (DORA).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content