Gentse start-up Posios fuseert met Canadese sectorgenoot

© ©Fred Debrock

De Gentse start-up gaat samen met het Canadese Lightspeed. Dat geeft beide bedrijven toegang tot nieuw terrein in elkaars markt.

Posios is een kassasysteem op iOS, gekoppeld aan de cloud, dat zich focust op horeca. Lightspeed is een gelijkaardige toepassing, maar dan voor de retailsector. Die laatste investeert nu via Posios 35 miljoen dollar in een Europese uitbreiding. Dat schrijft De Tijd.

Oprichters Zhong Xu en Jan Hollez spreken in de zakenkrant niet van een overname maar van een fusie. Zo is er naast een cashtransactie ook een aandelenruil. Intussen wordt het Gentse kantoor van Posios het hoofdkwartier van Lightspeed Europe.

De overeenkomst moet Lightspeed toegang geven tot de Europese markt, maar omgekeerd krijgt Posios zo ook toegang tot de 250 partners van Lightspeed. Oprichters Xu en Hollez worden zelf wereldwijd verantwoordelijk voor Lightspeed Restaurant.

Vandaag telt Posios 22 werknemers en verwerkt het zo’n 400 miljoen dollar aan transacties bij 700 bedrijven. Lightspeed is een maatje groter met 250 werknemers en 120.000 winkels, samen goed voor 7,8 miljard dollar aan transactie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content