Gentse start-up Teamleader tankt 2,5 miljoen euro bij ex-topman Telenet

© Teamleader
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Fortino, het investeringsvehikel van gewezen Telenet-topman Duco Sickinghe, investeert nog eens 2,5 miljoen euro in de Gentse start-up Teamleader.

Teamleader bouwt gebruiksvriendelijke online crm-, sales- en planning-software voor bedrijven. De starter telt intussen al ruim 1.000 klanten (waarvan zo’n 100 in Nederland): vooral kmo’s, maar ook grotere dienstenbedrijven zoals Eneco.

Op amper twee jaar tijd draaide het bedrijfje van de Gentenaars Jeroen De Wit, Willem Delbare en Mathias De Loore al break even. Na een eerste investering van 1 miljoen euro in mei 2014 (ook van Fortino, het durfkapitaalfonds van Duco Sickinghe en Renaat Berckmoes, allebei ex-Telenet), werd de ploeg uitgebreid van negen naar 24 werknemers, en kon de expansie naar het buitenland worden voorbereid.

Dit jaar hoopt Teamleader af te klokken op een omzet van 1,5 à 2 miljoen euro, en wil het zijn personeelsbestand nog eens verdubbelen tot 50 man. “In principe is ons model winstgevend, maar door de vele investeringen waren we vorig jaar niet rendabel”, vertelt ceo Jeroen De Wit aan de krant De Tijd, die het nieuws vandaag naar buiten brengt.

De nieuwe kapitaalronde van 2,5 miljoen euro, die vooral moet dienen om Teamleader internationaal verder uit te bouwen, staat nogmaals volledig op het conto van Fortino. De drie medeoprichters zouden wel de meerderheid van de aandelen behouden.

“In Duitsland en in Frankrijk zitten we nog in de opstartfase”, klinkt het, “we zouden daar graag dit jaar nog kantoren openen. Daarna komen mogelijk het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië aan de beurt.”

De VS staan voorlopig nog niet op het programma. “In Amerika is er veel meer concurrentie in crm-software, en één van onze sterke punten is juist dat we vlotjes integreren met lokale softwarepakketten”, aldus nog De Wit. “We sluiten de VS niet uit, maar momenteel ligt de focus op Europa.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content