Gentse TechWolf haalt 43 miljoen dollar op

© Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

De Gentse start-up maakt AI-technologie die bedrijven moet helpen om de competenties en capaciteiten van hun personeel beter in te schatten.

Het HR-bedrijfje haalt in een nieuwe B-kapitaalsronde zo’n 43 miljoen dollar op om verder uit te breiden. Bij de nieuwe investeerders zit onder meer het Londense Felix Capital, maar ook belangrijke HR-techbedrijven als SAP, ServiceNow en Workday investeren mee in de start-up.

TechWolf is begonnen als HR-platform, maar brengt ondertussen via AI in kaart welke competenties er in een onderneming zitten, en welke er nog ontbreken om het bedrijf future-proof te maken. Zo kunnen bedrijven eerst bij hun eigen werknemers gaan kijken om te zien of daar niet de ideale kandidaat voor een nieuwe rol zit. Maar net zo goed kunnen ze werknemers aanbevelingen geven voor opleidingen.

In een eerdere kapitaalsronde haalde TechWolf al een miljoen euro op, onder meer bij Conny Vandendriessche van House of HR en We Are Jane. Met het nieuwe kapitaal wil het bedrijf uitbreiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content