iCourses brengt praktische webopleidingen op maat

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Hoe school ik me om tot community manager? Wat is de beste social mediastrategie voor mijn bedrijf? Op deze en andere vragen wil iCourses een antwoord bieden, een nieuwe speler voor intensieve en praktische webopleidingen.

Hoe school ik me om tot community manager? Wat is de beste social mediastrategie voor mijn bedrijf? Op deze en andere vragen wil iCourses een antwoord bieden, een nieuwe speler voor intensieve en praktische webopleidingen.

“Veel webgerelateerde vormingen zijn er niet in België”, oppert mede-initiatiefnemer Ramon Suarez, “en de opleidingen die er wel zijn, zijn te theoretisch en helpen studenten nauwelijks om de stap naar de praktijk te zetten. Met iCourses willen we dan ook zo functioneel mogelijk gaan, en focussen op ervaringen en op best practices.”

Bedoeling is dat de lessen gegeven worden door professionals uit de sector, die verder bouwen op hun eigen ervaringen. Er komen verschillende modules, die telkens een ander webaspect belichten. Eén module zal bijvoorbeeld focussen op de basics van community management, een andere op het ontwikkelen van een social mediastrategie.

“Nog niet alle modules liggen vast, omdat we nog aan het onderhandelen zijn met de docenten”, gaat Suarez verder. “Maar het staat zo goed als vast dat er ook lessen rond SEO en e-commerce komen, naast opleidingen over hoe je een webstart-up moet pitchen. Op 9 oktober organiseren we alvast een introductiedag, waarbij we het vooral zullen hebben over het opstellen van een social mediastrategie.”

De lestrajecten worden gespreid over een drietal dagen, en dus niet over een semester of over een jaar. “Dat doen we om de opleidingen zo intensief mogelijk te maken”, klinkt het nog. “De studenten moeten echt ondergedompeld worden in het onderwerp. En de leraars die we aantrekken moeten echt top notch zijn. Die mensen kunnen zich al gemakkelijker enkele dagen vrijmaken dan een heel jaar, ook al is het maar voor enkele uurtjes.”

iCourses is een initiatief van BetaGroup Coworking-opperhoofd Ramon Suarez, social media expert Mateusz Kukulka en digital communication strategist Pascal Van den Driessche. De lessen worden gegeven in de lokalen van BetaGroup Coworking, en dit in het Engels, het Frans en het Nederlands, afhankelijk van de vraag. Voor een lessenreeks van één dag zal 400 euro gevraagd worden, drie dagen klokken af op ongeveer 1.200 euro.

“Als je topmensen wil aantrekken voor de cursussen, moet je hen ook kunnen betalen”, glimlacht Suarez. Op 23 en 24 oktober staan de eerste twee dagen community management op het programma, op 7 november wordt die module afgesloten. iCourses werkt samen met TeamPower.be, een erkend verstrekker van opleidingen in bedrijven en instellingen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content