LRM stapt in i-Commotion
Het jonge Limburgse ict-bedrijf i-Commotion krijgt een kapitaalinjectie van bijna 500.000 euro door de Limburgse investeerder LRM. Daarmee wil het snelgroeiende bedrijf verder bouwen aan zijn expansie.
Het jonge Limburgse ict-bedrijf i-Commotion krijgt een kapitaalinjectie van bijna 500.000 euro door de Limburgse investeerder LRM. Daarmee wil het snelgroeiende bedrijf verder bouwen aan zijn expansie.
i-Commotion is gespecialiseerd in mobiele applicaties, en groeide in zijn jonge bestaan uit tot een belangrijke nichespeler. Om die groei te bestendigen en verder te schragen ondersteunt de LRM in een eerste kapitaalronde het bedrijf met een kapitaalinjectie van 497.350 euro, waarvan 250.000 euro in de vorm van een achtergestelde lening. Nico Claes (37) en zijn echtgenote Natascha Vantuykom (34), de twee oprichters en enige aandeelhouders totnogtoe, leggen zelf ook nog eens 97.000 euro op tafel. Na de hele operatie wordt LRM aandeelhouder met zo’n 40 procent. Met het verse geld en de ondersteuning kan i-Commotion verder bouwen aan het uitrollen van zijn mobiele oplossingen en het bijhorende hosting platform.
“i-Commotion is gespecialiseerd in de toepassing van ict-applicaties van bedrijven op mobiele apparatuur van hun personeelsleden”, legt Nico Claes uit. “Werknemers kunnen door onze technologie via hun BlackBerry’s of andere smartphones van op eender welke locatie toegang krijgen tot de interne bedrijfssystemen en data. Denk aan onderhoudstechnici of verkopers, die op de baan zijn, en die voor rapporten of technische gegevens niet langer gebonden zijn aan een fysieke aanwezigheid maar gewoon via hun toestel alle gegevens kunnen opvragen en bewerken die ze nodig hebben.”
De software van i-Commotion, een zogeheten Application Service Provider (ASP), steunt op het crm-pakket van Microsoft. Naast diverse Belgische projecten lonkt ook het buitenland, en er staan reeds projecten op stapel in Nieuw-Zeeland, Nederland (Medtronic), Noorwegen (Trigcom), Italië en Canada. Via een netwerk van vooral Europese integratoren moeten buitenlandse projecten aan belang winnen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier