Modalisa Technology: Real-time BPM

Dit jonge bedrijf positioneert zich op het terrein van modelvorming, beheer en procesoptimalisatie. Misschien is dit een allesbehalve origineel profiel, maar dan moet je toch eens goed kijken naar wat de ModaTech-oplossing zo bijzonder maakt.

Dit jonge bedrijf positioneert zich op het terrein van modelvorming, beheer en procesoptimalisatie. Misschien is dit een allesbehalve origineel profiel, maar dan moet je toch eens goed kijken naar wat de ModaTech-oplossing zo bijzonder maakt. Namelijk: de invoer, grafische modelvorming en restitutie in real time van processen en een strategische oriëntering naar applicaties met hoge toegevoegde waarde.

Modalisa Technology stelt in het begin vooral de volgende drie doelstellingen voorop: laboratoriumprocessen, de (mobiele) marketingsector en de wereld van financiën en verzekeringen. Logistiek of industrie worden hierbij niet uit het oog verloren. Er werd een contract getekend met EVS voor het stroomlijnen van zijn processen in een testomgeving.

De ModaTech-oplossing, geïnstalleerd bij de klant of geleverd als BPO, draait op klassieke systemen (mainframe, pc, …). Daarnaast zijn er modules voor mobiele apparatuur, nanochips of RFID-systemen voor de invoer en restitutie van gegevens die werden verzameld vanuit deze mobiele of ingebouwde apparaten.

Deze terminals en sensoren van allerlei aard vormen een van de specifieke onderzoeksgebieden waar de onderneming zich op toespitst. “De uitdaging bestaat erin om te interageren met verschillende merken inzake traceerbaarheid, en deze specifieke identificatiegegevens te integreren via de vertaling van formats in het beheerproces”, aldus Tony Ciccarelli, medeoprichter van het bedrijf.

De Modalisa Technology-oplossing steunt op onderzoekswerk dat al meer dan 7 jaar loopt aan het Montefiore Instituut van de ULG, naar geavanceerde algoritmen en ontwikkelingsmethodologieën (meer bepaald CMMI). Onlangs werd er een samenwerking gestart met een onderzoeksafdeling van de Harvard Universiteit, gespecialiseerd in DNA-extractie in het kader van de behandeling van kanker.

“PhD-studenten uit verschillende landen maken analyses van specifieke DNA-ketens, maar hun samenwerking mist efficiëntie. Het traceren van de monsters die in verschillende landen werden opgestuurd, is niet gestandaardiseerd. Daarom moeten de processen gestandaardiseerd worden, moeten analyses en de overdracht ervan in real-time worden opgevolgd”, legt Frédéric Marshall, de andere medeoprichter, uit.

“In de toekomst zullen we deze samenwerking met universiteiten en onderzoekscentra, meer bepaald Franse, nog vermenigvuldigen”.

Een kapitaalverhoging (die momenteel loopt) zou moeten helpen om 3 mensen aan te werven en apparatuur te financieren om R&D nog verder door te drijven in gebieden zoals RFID.

Paspoort:Benaming: Modalisa Technology

Maatschappelijke zetel: Angleur (Luik)

Opgericht in: 2011

Personeel: 2 medewerkers

Financiering: eigen fondsen (private en publieke fondsenwerving bezig: 10 miljoen)

www.modalisa-technology.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content