MyMicroInvest haalt 3 miljoen op en lonkt naar het buitenland

© iStock
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het Belgische crowdfundingplatform MyMicroInvest heeft drie miljoen euro opgehaald om te kunnen uitbreiden naar zes Europese landen. “Ons model is werkbaar in heel Europa”, vertelt medeoprichter Guillaume Desclée, “hoog tijd dus om te internationaliseren.”

Onder meer Jacques de Vaucleroy (AXA), Philippe Haspeslagh (Vlerick), de Franse ondernemer Patrick Abadi en het management van MyMicroInvest zelf (via een converteerbare lening) participeren in deze nieuwe kapitaalronde. Eind 2012 haalde het crowdfundingplatform al eens 1 miljoen euro op, wat het totaal intussen doet afklokken op ruim 4 miljoen euro.

Uniek aan MyMicroInvest is dat het platform geld zoekt bij zowel private investeerders als bij het grote publiek. Starters die geselecteerd worden door de organisatie, krijgen enkele weken de tijd om voldoende ‘believers’ achter zich te krijgen via crowdfunding, en als er op die manier voldoende geld wordt binnengehaald, is het aan de professionele investeerders om te bepalen of het project in aanmerking komt voor een co-investering.

Sinds zijn ontstaan in 2012 werd via het platform al 10 miljoen euro geïnvesteerd in een dertigtal bedrijven, en dit door een community van zowat 30.000 leden. Intussen is MyMicroInvest klaar om een versnelling hoger te schakelen.

“Deze nieuwe kapitaalronde moet ons helpen om internationaal te kunnen gaan”, legt medeoprichter Guillaume Desclée uit. “Bedoeling is om in zes Europese landen actief te worden. Frankrijk is er sowieso bij, maar ook enkele andere buurlanden en enkele landen uit Zuid-Europa.”

“Ons model is overal werkbaar”, klinkt het nog, “dus is het hoog tijd om de stap te zetten. Willen we onze portfolio op lange termijn interessant houden, dan moeten we verder kijken dan alleen maar naar België.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content