Nathalie Devriese neemt haar tijd voor Gpaltemps.com
Dit webplatform wil mensen die tijd hebben in contact brengen met mensen die geen (of te weinig) tijd hebben, en dit voor allerlei diensten, lessen en andere werkjes.
Devriese werkte twee jaar lang in alle discretie aan de voorbereiding van haar project, met de steun van twee ontwikkelaars van Produweb (Luik). Geen Startup Weekend of andere Bootcamps voor haar, “ik wilde niet dat iemand me zou na-apen, en wilde mijn idee alleen uitdiepen”, oppert Nathalie. Sinds eind augustus is Gpaltemps.com beschikbaar in bètaversie. Net als kleine broer MoiGltemps.com.
Zoals blijkt uit de naam wil dit webplatform mensen die tijd hebben in contact brengen met mensen die geen (of te weinig) tijd hebben, en dit voor allerlei diensten, lessen en andere werkjes. “We willen ons onderscheiden van de andere bemiddelingssites door onze pijlen te richten op professionals en zelfstandigen die onvoldoende investeren in het web, maar er zich toch op een gerichte en goedkope manier willen op profileren.”
Daarom splitste Gpaltemps (de naam van de bvba) de twee benaderingen op in twee sites met elk een eigen identiteit. De prioriteit is nu om voldoende dienstverleners aan te trekken. De eerste inschrijvingen komen momenteel van boekhouders, advocaten en therapeuten.
“Via de site kunnen ze zich zeer gericht identificeren. We bieden maar liefst 40.000 selectiecriteria voor meer dan duizend diensten. Kandidaten hoeven enkel de vakjes aan te kruisen en goed na te denken over hoe ze zich willen positioneren.”
Het webplatform wil immers zeer gerichte zoekopdrachten mogelijk maken. “Onze grootste uitdaging bestaat er in om een meerwaarde ten opzichte van Google te creëren: je hoeft geen tekst in te tikken of te gaan grasduinen tussen allerlei links, en je ziet meteen welke dienstverlener beschikbaar is.”
De ‘gebruikerssite’, Gpaltemps dus, biedt ook chatmogelijkheden en discussiefora aan (zelfs in audio en binnenkort wordt webcam-ondersteuning toegevoegd).
Naast de eenvoud van de naam heeft Gpaltemps nog een ander sterk argument: het gebruik van de site is gratis voor gebruikers en zo goed als gratis voor dienstverleners (een abonnement van 1,99 euro per maand). De start-up moet dus grote volumes genereren om te kunnen overleven. “Ons doel is om 2,5 miljoen abonnees te bereiken in 1 jaar”, laat Devriese zich zonder lachen ontvallen.
Na 10 jaar in de farmacie
Nadat ze tien jaar als leidinggevende in een farmaceutisch bedrijf had gewerkt, brak de jonge vrouw (35 jaar) haar (mooie) spaarpot om zich in haar eerste ondernemersavontuur te storten. Haar bvba werd opgericht met een startkapitaal van 60.000 euro. “Als werknemer had ik de indruk dat ik het plafond bereikt had. Bovendien heb ik een passie voor informatica en het web.”
KebgeenTijd
Gpaltemps.com is van plan om in eerste instantie een beroep te doen op een extern callcenter voor de dienstverleners die hulp kunnen gebruiken om het platform zo goed mogelijk te benutten. Op het vlak van marketing mikt ze momenteel vooral op virale marketing, via sociale netwerken. De site richt zich zowel tot een Belgisch als een Frans doelpubliek, met een specifieke configuratie voor elk land.
Een Nederlandse versie van de site wordt verwacht over maximaal 3 maanden: KebgeenTijd- IkebTijd. Het bedrijf is wel degelijk ‘Belgisch’, want Nathalie is Franstalig, haar moeder is een Vlaamse en het bedrijf is gevestigd in Wemmel. De lancering van een mobiele app zit ook in de pijplijn.
De kans bestaat wel dat het geld snel op zal zijn. “We denken na over mogelijke financieringsstrategieën”, antwoordt Devriese een beetje geheimzinnig. Hoe zit het met eventuele partnerschappen, met gevestigde marketingbedrijven bijvoorbeeld? “We hebben al contacten gelegd in Frankrijk, maar zonder resultaat.”
Paspoort
Naam van het bedrijf: Gpaltemps
Oprichting: 2014
Maatschappelijke zetel: Wemmel
Kapitaal: 60.000 euro eigen fondsen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier