Ontwikkelaar van energiezuinige GPS-tracker haalt 2,75 miljoen euro op

Sensolus lanceerde 'Stickntrack', een GPS-tracker die vijf jaar kan meegaan op twee AA-batterijen. © Sensolus

Het Gentse Internet-of-Things-bedrijfje Sensolus, dat industriële tracking- en monitoringsystemen ontwikkelt, heeft 2,75 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil de start-up zijn sales- en businessteam uitbouwen.

Sensolus lanceerde twee jaar geleden een GPS-tracker die vijf jaar kan meegaan op twee AA-batterijen. Het systeem maakt gebruik van het internet of things-netwerk van het Franse Sigfox, dat onlangs ook in ons land werd uitgerold. Eerder werd ook het polair station Prinses Elisabeth op Antartica met dat IoT-netwerk uitgerust en leverde Sensolus 45 GPS-trackers om de deelnemers van de ‘Belare’-expeditie in real-time te kunnen volgen.

Dit jaar wist de Gentse start-up het Franse Airbus te overtuigen van haar oplossing. Sensolus zorgt ervoor dat Airbus real-time de recycleerbare transportverpakkingen van vliegtuigonderdelen tussen verschillende internationale fabriekshallen kan opvolgen over het Sigfox-netwerk.

Nu haalt het bedrijf 2,75 miljoen euro op bij de Belgische investeringsfondsen Capricorn ICT Arkiv en Quest for Growth. ‘Deze investering zal Sensolus de ruimte geven om te groeien, over de Europese grenzen heen. Ze zorgt ervoor dat we ons sales- en businessteam sterk kunnen uitbouwen. Daarbij zullen we de technologische evoluties in het industrieel IoT-landschap niet uit het oog verliezen’, laat het bedrijf weten in een persbericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content