OpenRegistry haalt 2 miljoen euro op
Het Belgisch/Luxemburgse internet-dienstenbedrijfje OpenRegistry haalt 2 miljoen euro op bij bestaande en bij nieuwe investeerders. Ook de Luxemburgse overheid steekt een aanzienlijk bedrag in de starter.
Het Belgisch/Luxemburgse internet-dienstenbedrijfje OpenRegistry haalt 2 miljoen euro op bij bestaande en bij nieuwe investeerders. Ook de Luxemburgse overheid steekt een aanzienlijk bedrag in de starter. OpenRegistry is de start-up die Jan Jansen, Geert Debyser en Hans Seeuws hebben opgericht na hun vertrek bij de Belgische domeinbeheerder DNS.be in 2010. In 2011 haalde het trio het contract binnen voor het beheer van de .sx-extensie van het (ei)land Sint-Maarten, en straks voegt het bedrijfje daar een hoop nieuwe internetsuffixen aan toe, waaronder die van telecomoperator KPN (.kpn), het consultancybureau Deloitte (.deloitte), de Amerikaanse grootstad Boston (.boston) en Deutsche Post (.dhl), 21 extensies in totaal.
Een technische dienstenleverancier zoals OpenRegistry doet twee dingen. Hij voorziet in de soft- en hardware die ervoor zorgt dat klanten de klok rond nieuwe internetadressen kunnen registreren onder een bepaalde extensie, en maakt dat die adressen onmiddellijk beschikbaar zijn op het internet.
In het komende jaar haalt de Belgisch/Luxemburgse vennootschap 2 miljoen euro op bij zijn bestaande aandeelhouders (Hans, Geert, Jan en DCL Group) en bij enkele nieuwe investeerders.
Tot de nieuwkomers behoren de Nieuw-Zeelandse registrar Instra Corporation (die 5 procent van het bedrijf in handen krijgt), en ook de Luxemburgse overheid tekent voor een ‘aanzienlijk’ bedrag, via haar ‘Young Innovative Enterprises’-programma.
“Het feit dat een strategische partner zoals Insta Corporation investeert in OpenRegistry bewijst dat onze aanpak inspirerend werkt en dat we een aantrekkelijke partij zijn binnen het domeinnaamwereldje”, reageert algemeen directeur van OpenRegistry Nicolas Giraud.
“Bovendien zijn we bijzonder fier op het feit dat de Luxemburgse overheid ons afdoet als een belangrijke vernieuwer.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier