Planza steekt Doodle naar de kroon

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Met de Belgische planning tool Planza kan je je events snel en concreet vorm geven.

Met de Belgische planning tool Planza kan je je events snel en concreet vorm geven.

Initiatiefnemer Jeroen De Smet kwam op het idee voor zijn app toen zijn vrienden alsmaar vaker Doodle begonnen te gebruiken voor afspraakjes en bijeenkomsten.

“Maar met Doodle kan je enkel een gemeenschappelijke datum prikken, daarna moet je toch terug overschakelen op mail voor een locatie en voor andere details. Niet zo met Planza! We hebben het principe achter Doodle fors uitgebreid.”

Met Planza kan je niet alleen een datum prikken, maar ook een locatie kiezen, taken verdelen, en discussies opstarten. “Het pijlen naar locaties doen we met behulp van Google”, vult De Smet aan.

Staan nog in de stijgers: de mogelijkheid om bijlages toe te voegen, een toepassing waarmee rekeningen digitaal kunnen afgehandeld worden binnen het platform én de toevoeging van informatie zoals weersvoorspellingen (maar ook ‘niet te missen events’ op basis van je profiel).

Planza is een html5-applicatie die toch de look en feel heeft van een native app. “De front-end en de backend zijn bijna volledig in Javascript, wat uitzonderlijk is”, klinkt het nog, “en de applicatie is volledig in responsive design gebouwd, je kan ze dus vanop eender welke vaste of mobiele browser -in optimale omstandigheden- gebruiken.”

Momenteel wordt Planza gebruikt door een 6.000-tal betatesters in 11 verschillende talen. Bedoeling is om vanaf 2014 live te gaan, in de vorm van een freemium-model. “De app blijft gratis, maar we zullen ook met een ‘pro account’ komen voor professionelen en ‘die hard’-gebruikers.”

“Voorts zoeken we nog partners zoals booking.com of andere reisorganisaties, waarmee we inkomsten zouden kunnen delen wanneer er boekingen gebeuren vanuit ons platform.”

Paspoort

Planza.com
Opgericht in: 2011
Maatschappelijke zetel: Sint-Niklaas
Aantal werknemers: 5 voltijdse werknemers
Kapitaal: 750.000 euro eigen middelen, op zoek naar investeerders.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content