Samsung investeert miljoenen in Antwerpse Sentiance

© Jonathan Ramael

De Antwerpse start-up Sentiance, het voormalige Argus Labs, haalt opnieuw miljoenen op voor de ontwikkeling van zijn producten. Vooral Samsung investeert in het jonge bedrijf.

Sentiance haalt in een B kapitaalronde 5,2 miljoen dollar op van het Samsung Catalyst fund. Ook Volta Ventures, Qbic, Nova Participations en Pamica zijn betrokken bij de investering. In januari kon het bedrijf al 2 miljoen dollar ophalen.

Het jonge bedrijf van ceo Toon Vanparys focust op internet of things met een intelligente softwarelaag. Die moet mobiele data omzetten in ‘smart life opportunities’ voor eindgebruikers. Dat wil zeggen dat er contextgevoelige en voorspellende diensten worden gemaakt op basis van data uit verschillende toestellen. In mei kondigde het bedrijf nog een samenwerking met i-Know aan, het innovatiecentrum van de UGent.

De tweede kapitaalronde komt er volgens Sentiance sneller dan verwacht. De extra middelen worden vooral ingezet om projecten sneller te ontwikkelen. Vandaag telt het bedrijf, het hoofdzeten in Antwerpen, 21 mensen. In het komende half jaar wordt er uitgebreid naar Azië en de VS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content