Talentsquare helpt met het online beheren van je aanwervingen
Ook een KMO kan wel eens hulp gebruiken bij zijn aanwervingprocedures, maar heeft niet altijd het geld voor dure, grootschalige oplossingen. Talentsquare biedt hen een softwareapplicatie die veel gebruiksgemak biedt tegen een scherpe prijs.
Héél jong is Talentsquare, een start-up uit Brussel, nochtans niet, maar het is pas sinds voormalig personeelslid Timoté Geimer het bedrijf na een mislukte kapitaalronde samen met twee partners overkocht van zijn oorspronkelijke bedenkers dat de bal aan het rollen is gegaan.
“In 2015 hebben op freemiumbasis testen gedaan met zo’n 1.300 bedrijven, en sinds november zijn we gestart met een betalend model”, vertelt de jongeman, die zich tegenwoordig ceo mag noemen.
Wat Talentsquare kan bieden is te danken aan de grote software-as-a-servicerevolutie die enkele jaren geleden werd ingezet. “Die maakt dat dit soort technologische oplossingen ook betaalbaar is voor kleine bedrijven, en niet enkel op maat van de multinationals bestaan. We hebben dus een Applicant Tracking System ontwikkeld dat een personeelschef of een bedrijfsleider in staat stelt om de hele aanwervingsprocedure online te beheren.”
Dat begint al met de vacature, die op de site van de start-up moet worden ingegeven, en meteen wordt doorgepubliceerd op vacturewebsites als Indeed, StepStone, Glassdoor en StackOverflow Careers. “Vanzelfsprekend onderzoeken we of we dit nog kunnen uitbreiden”, zegt Geimer, “en wordt de vacature via een api of iframe ook op je eigen website geplaatst.”
Wanneer de kandidaten binnenstromen via een profiel dat ze aanmaken op Talentsquare, worden hun cv’s en vaardigheden geanalyseerd en opgeslagen in een database. “Het voordeel is dat elke keer een kandidaat zijn gegevens aanpast, die ook meteen up-to-date bij de recruter is”, klinkt het.
“Die krijgt daarbij een semantische zoekmachine die niet alleen je zoekterm, maar ook vertalingen ervan, synoniemen en verkeerd gespelde varianten zal opsporen. Op die manier krijg je het meest aantal hits. Een kandidaat kan via zijn profiel dan weer met één eenvoudige click solliciteren op alle mogelijke vacatures die op Talentsquare openstaan.”
“Ja, de markt van de HR-oplossingen is al overbevolkt”, beseft de ceo. “De interesse in zo’n tools is dan ook ontploft, en dus zetten veel mensen in op één of andere manier om aan die behoefte te beantwoorden. Het kan dus niet anders dan dat er in de volgende jaren heel wat start-ups weer tussenuit zullen vallen. Ons doel? To stay out of the crowd, op te vallen, en dat hopen we te doen door het gebruiksgemak dat we bieden en de extra gebruikservaring. Zo kun je niet alleen je eigen databank aan kandidaten doorzoeken, maar ook externe als LinkedIn, Viadeo, Xing, Github, Stackoverflow, Monster of Indeed.”
Na de initiële 800.000 euro die de oprichters in Talentsquare staken, kochten Geimer en zijn partners het bedrijf van hen over. “Binnen zeer korte termijn beginnen we een kapitaalronde waarmee we 500.000 euro hopen op te halen”, zegt hij. “Daarvoor kijken we vooral naar venture kapitalisten, en zijn we al in vergevorderde gesprekken met mensen uit Californië, waar veel interesse bestaat in de nieuwe activiteiten op de HR markt.”
Sinds Talentsquare overschakelde naar een betalend businessmodel op basis van maandelijkse licenties, maken een groeiend aantal bedrijven die het systeem mee hebben getest de overstap. Onder hen grote spelers als Partena Professional, Knauf Insulation, Desmet Ballestra Group, Double Pass, en Haute Ecole Parnasse ISEI. “Het doel is nu vooral om in België een leidend bedrijf te worden, maar het systeem is ook internationaal beschikbaar en ook daar hebben wel al wat klanten”, rondt Geimer af: “Vooral in Latijns Amerika draait het al, waar zowel Engie als Duke Energy met ons in zee gingen.”
Talentsquare
Maatschappelijke zetel: Arquennes
Aantal vennoten: 3
Op zoek naar bijkomend kapitaal: Op zoek naar durfkapitaal dat 500.000 euro moet opleveren
Website: www.talentsquare.com
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier