Telenet Kickstart gaat van 8 naar 4 startups
Het acceleratieprogramma van Telenet en Idealabs gaat zijn laatste ronde in. Van de acht startups blijven er vier over die hun product verder kunnen uitwerken.
In oktober stelden acht jonge bedrijven zich kandidaat voor het groeiprogramma van Telenet Kickstart, powered by Idealabs, zoals het traject officieel heet. Daaruit selecteerde een jury vier projecten: Cumul.io, Happs, Hey Hey Apps en Spion Kop.
- HeyHey Apps: Dit team heeft al enkele apps op zijn palmares, en werkt nu aan een toepassing die, u leest het goed, vertelt wat uw kat denkt. Een grapje? Misschien wel. Maar katten zijn ook een fenomeen op het web, en HeyHey Apps denk daar op een ludieke manier van kunnen te profiteren. De kattenapp is trouwens vormgegeven door illustratrice Eva Mouton.
- Spionkop: Spionkop zou wel eens kunnen uitgroeien tot een interessante ‘Play Sports’-partner voor Telenet. Het team rond Octavian Susnea brengt de Fantasy Football hype naar Vlaanderen met een spelletje waarmee voetballiefhebbers een virtueel droomteam kunnen samenstellen, en punten verdienen op basis van de werkelijke prestaties van die spelers. In de VS vertegenwoordigen dergelijke games al een markt van 1 miljard dollar, bij ons staan ze nog in de kinderschoenen.
- Happs: De inkt op het diploma van Hannes Hauwaert was nauwelijks opgedroogd toen hij zich aanbood bij Telenet Kickstart met een educatief spelletje dat leren leuk moet maken voor kinderen met dyslexie. Het betreft trouwens een behoorlijk persoonlijk project, want ook Hannes zelf heeft in het verleden al moeten vechten met taal.
- Cumul.io: Deze Leuvense starter begeeft zich met zijn platfom dat bedrijfsdata op een aanschouwelijke manier in interactieve dashboards giet en visueel behapbaar maakt op de trendy markt van de visual analytics. It’s big data Jim, but not as we know it.
Die vier krijgen tot eind juni verdere belgeleiding en een converteerbare lening van 50.000 euro. De jury legde bij de selectie de focus op de evolutie van het product, het businessplan en de capaciteiten van het team. In de komende maanden moet hun MVP (minimum viable product) worden uitgewerkt naar een echt product, wordt het team uitgebreid en moeten de starters hun eerste klanten en gebruikers strikken.
Andere kandidaten voor het groeiprogramma waren FlatNinja, Stucom, Transformy en Academic Labs. Die laatste trok zichzelf terug omdat het op een andere manier wil groeien, door het ophalen van R&D-fondsen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier