Telenet Kickstart treedt toe tot Start it @kbc-netwerk

© Belga
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Telenet Kickstart stopt zijn samenwerking met de Antwerpse accelerator Idealabs. Het Mechelse telecombedrijf blijft de Belgische start-up community wel ondersteunen, maar voortaan als een strategische partner binnen het Start it @kbc-netwerk.

Telenet en Start it @kbc slaan de handen in elkaar. Het telecombedrijf behoudt zijn ‘Kickstart’-engagement ten opzichte van de Belgische start-up community, maar geeft er een andere invulling aan onder de Start it @kbc-paraplu én in samenwerking met iMinds. Het partnership met Idealabs wordt ontbonden.

“Voor alle duidelijkheid: we zijn tevreden over de samenwerking met Idealabs”, benadrukt senior vp strategy & corporate development Dieter Nieuwdorp van Telenet. “We hebben de voorbije twee jaar 18 jonge start-ups begeleid en daar zijn enkele mooie succesverhalen uit voort gekomen, denk maar aan Intuo en Scriptbook.”

“Wel hebben we gemerkt dat de start-up community geëvolueerd is, en dat niet enkel early stage start-ups nood hebben aan ondersteuning: ook groeibedrijven zoeken begeleiding in hun ontwikkeltraject.”

Mede daarom is het nu de ambitie van Telenet om ook in latere fases in de levenscyclus van de start-ups ondersteuning te bieden. “Bovendien zijn we er van overtuigd dat een nauwere samenwerking tussen de verschillende start-up initiatieven beter is om concrete resultaten te kunnen bereiken”, klinkt het.

De investeringen die Telenet via het ‘Telenet Kickstart’-programma doet in (digitaal) ondernemerschap blijft op hetzelfde niveau als de voorbije 2 jaar: de telco blijft dus jaarlijks 500.000 euro steken in de acceleratie van Belgische start-ups.

Telenet stelt de middelen onder andere ter beschikking om de coaching-programma’s van Start it @kbc rond pitching en sales verder uit te bouwen. “Zo kan de community internationale sprekers, experten en coaches uitnodigen en in contact brengen met de start-ups”, aldus nog Nieuwdorp.

“Bovendien zullen tal van Telenet-mentoren met een achtergrond in media, entertainment en telecommunicatie de start-ups op maat begeleiden.”

Sectorgebonden trajecten

Het Gentse onderzoekscentrum iMinds, dat al langer een strategische partner is van Start it @kbc, zet aanvullend nog enkele groeitrajecten op met Telenet en met KBC.

Héél veel details werden er hierover nog niet vrijgegeven, maar Telenet Kickstart plant alvast de opstart van een media & entertainment-programma dat zich richt tot beloftevolle digitale start-ups.

KBC zet daarnaast een hands-on coachingprogramma op voor fintech start-ups. Via deze trajecten willen de partners deze bedrijven de (financiële) support, expertise en het juiste netwerk bezorgen die ze nodig hebben om te schalen en/of sneller internationaal te groeien.

“Dankzij de versterking van start it @kbc door Telenet kunnen we start-ups nu ook vooruithelpen met state of the art media- en communicatie-expertise”, reageert voorzitter van de raad van bestuur van Start it @kbc Erik Luts.

“Bovendien maken we het Belgische ecosysteem transparanter door de handen in elkaar te slaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content