Tien extra mensen bij Showpad dankzij taxshift

Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere (Showpad) © web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Genste start-up Showpad gaat tien extra mensen aanwerven als een gevolg van de taxshift die de regering Michel vorige week aankondigde. In totaal worden er nog voor het einde van het jaar 50 extra mensen aangeworven door de ‘sales enablement’-specialist.

Het was Showpad-ceo Pieterjan Bouten zelf die de boodschap verspreidde via sociale media: de taxshift die de Belgische regering vorige week heeft voorgesteld, is een goede zaak voor zijn bedrijf en maakt dat Showpad 10 extra mensen zal kunnen aanwerven.

In totaal wil de snel groeiende starter tegen het einde van het jaar 50 extra mensen binnenhalen in zijn vestigingen in Gent, Londen en San Francisco. Het gaat niet alleen om softwareontwikkelaars, maar ook om sales- en marketingmensen.

Showpad is een oplossing die van je tablet, je pc of je telefoon een krachtig sales- en marketinginstrument maakt. Bouten spreekt over een combinatie van een online-platform en een app.

“In het online platform wordt de content van een bedrijf bij elkaar gebracht (denk aan brochures en klantengegevens), om vervolgens in een mooie en gebruiksvriendelijke app te worden gegoten. De tool maakt het ook mogelijk om inzicht te krijgen in de reactie van klanten op de gedeelde informatie.”

Onder meer Apple toonde interesse en vroeg Pieterjan en co. op de koffie, en het Amerikaanse Jive Software integreert Showpad intussen in zijn verkoop- en training app ‘Jive Present’. Ruim 80 procent van de omzet van Showpad komt uit het buitenland, met afnemers als Intel, Audi, BASF, Siemens, Xerox en Atlas Copco in de portfolio. Het bedrijf heeft al meer dan 10 miljoen euro opgehaald in binnen- en buitenland.

De taxshift van Michel I maakt het alvast goedkoper om werknemers aan te werven, onder meer omdat de lasten op arbeid worden verlaagd. Tel daarbij de maatregelen voor start-ups die Minister voor Digitale Agenda Alexander de Croo al doordrukte (taxshelter voor investeringen in start-ups en lagere loonlasten voor jonge bedrijfjes), en het wordt duidelijk waarom Pieterjan Bouten zijn blijde boodschap kan verspreiden.

“Opgelet: we gingen die aanwervingen op termijn sowieso doorvoeren hoor”, vertelt hij aan de krant De Tijd. “Maar het vooruitzicht op de maatregelen van de regering versnelt de beslissing, waardoor we hier in België toch nog 10 mensen extra kunnen aanwerven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content