Venn combineert netwerken voor een stabiele verbinding

Arne Valaert en Pierre-Gilles Dehaye. © .

Dat een mobiel datanetwerk al eens kan haperen is geen nieuws voor wie al eens de trein nam. Maar ook als je op een vaste plek blijft kan het moeilijk zijn een stabiele verbinding te vinden. Wie geen andere optie heeft dan mobiel, kan met Venn in zee gaan.

Het is dus geen wonder dat het vooral bouwbedrijven zijn die hun weg al vonden naar de jonge start-up. “Het kan immers gerust zijn dat je ‘s ochtends een goeie ontvangst hebt bij Proximus, maar dat die in de namiddag geen dekking meer biedt, maar Base wel goed te ontvangen is. Wil je een stabiele dataverbinding, dan moet je dus het beste uit het aanbod halen, en dat doet ons systeem. Onze routers zijn uitgerust met high-end LTE modems en back-up SIM sloten. Afhankelijk van het service niveau, gebruiken we tot vier modems in parallel om een topservice te leveren. Elke modem zal een verbinding maken met de netwerkprovider die het beste signaal heeft tussen de twee simkaarten die het tot zijn beschikking heeft. De verbindingen worden regelmatig gecontroleerd op hun kwaliteit en wisselen regelmatig mocht dat nodig blijken”, zegt Arne Valaert, één van de twee vennoten achter het bedrijf.

“En in tegenstelling tot de gewone providers die er soms twee of drie maanden over doen, kunnen wij al binnen de 48 uur voor een stabiele dataconnectie zorgen.”

Zo ziet de oplossing van Venn er uit bij bouwonderneming Wust.
Zo ziet de oplossing van Venn er uit bij bouwonderneming Wust.© .

“Waar het idee vandaan kwam? Pierre-Gilles Dehaye, die jarenlang als telecomingenieur gewerkt heeft bij Proximus en Mobistar, ontdekte de nood aan zo’n stabiele data-oplossingen, en vond ook het antwoord op basis van bestaande hardware van Peplink. Hij designde het product die de routers inzette om het beste uit elk datapakket te halen, sloot de nodige deals met de drie telecomproviders in ons land, en richtte Venn op. Ik kocht me even later in, om het bedrijf mee verder uit te bouwen. Daarbij richten we ons vooral op de bouwsector, door advertenties in Bouwkroniek, of een stand op Matexpo in Kortrijk. Ondertussen is ook baggeraar Deme al klant voor zijn Noordzeeschepen.”

Met de inleg die elk van de partners deed, en de 15.000 euro die het duo dit jaar ‘won’ bij Bizidee, is ondertussen zo’n 100.000 euro geïnvesteerd in Venn. Genoeg om België aan te pakken, want “de grootste kost is de hardware, die erg duur kan zijn”, zegt Valaert. “Verder factureren we gewoon maandelijks een abonnementsbedrag aan onze gebruikers. Maar het is wel degelijk de bedoeling om uit te breiden naar de rest van continentaal Europa, en daarvoor willen we tegen het eind van het jaar 1 miljoen euro hebben opgehaald bij investeringsmaatschappijen als BAN Vlaanderen. De gesprekken zijn gaande, maar er zijn nog geen akkoorden.”

Continentaal Europa? Jawel, er is al Britse concurrentie, geeft Valaert toe. “Bij de Olympische Spelen in London, drie jaar geleden ontdekte men de nood aan veel data, en uit de oplossingen die toen zijn gezocht, zijn ook enkele bedrijven gegroeid. Ze waagden de oversteek over het kanaal echter nog niet, en als ik eerlijk ben: ze bieden ook niet het hele pakket, inclusief heldere support, dat wij kunnen voorleggen.”

Naam: Venn

Maatschappelijke zetel: Aartselaar

Aantal werknemers: 2 vennoten

Kapitaal: op zoek naar bijkomende investeerders

Website: www.venn.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content