Volta Ventures investeert in Nederlands softwarebedrijfje Magnetic.io
Het Belgische durfkapitaalfonds Volta Ventures leidt een investeringsronde van 500.000 euro in de Amsterdamse start-up Magnetic.io. Dat bedrijfje vergemakkelijkt het uitrollen van software-updates en het schalen van toepassingen.
Magnetic.io is het softwarebedrijf achter VAMP, een open source oplossing waarmee canary-tests en -releases, en auto-scaling functionaliteiten toegevoegd kunnen worden aan systemen die gebruik maken van de populaire (Docker) containers en microservice-technologieën.
De functionaliteiten die VAMP toevoegt maken het voor DevOps-teams makkelijker om op korte tijd een hogere kwaliteit van online software in productie te brengen.
De investering van 500.000 euro, afkomstig van het Belgische durfkapitaalfonds Volta Ventures, accelerator StartupBootcamp en de Nederlandse ondernemer Henri de Jong (Mijndomein), zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van enterprise-functionaliteiten voor het VAMP framework, het stimuleren en ondersteunen van de opensource community en het partner netwerk, en om de internationale groei te versnellen.
Managing partner Frank Maene van Volta Ventures treedt toe tot de raad van bestuur van de start-up uit Amsterdam. Volta Ventures voorziet veelbelovende internet- en softwarebedrijven in een vroeg stadium van kapitaal. Het is reeds de vijfde start-up waar het fonds geld voor vrijmaakt, na Beatswitch, Sentiance, Cashforce en het eveneens Nederlandse LookLive.
Nieuwe softwarereleases
Om uitdagingen op het gebied van groei (o.a. automatisch schalen), performance en time-to-market op te lossen, gebruiken steeds meer online organisaties technieken als continuous-delivery, containers en microservices toe.
Om het volledige potentieel van deze technologieën te benutten, is een overkoepelend experimenteer-systeem zoals VAMP essentieel, zegt ceo en medeoprichter Olaf Molenveld.
“Door alle onderliggende onderdelen slim te coördineren wordt het mogelijk om snel, eenvoudig en vooral risico-vrij continue nieuwe versies van online software naar productie uit te rollen, te testen, optimaliseren en op te schalen.”
Online bedrijven zoals Netflix, AirBnB en Facebook zouden deze ‘canary test en release’-methode al jaren succesvol toepassen. Zij lanceren vrijwel continue nieuwe versies en varianten van hun software naar kleine percentages bezoekers, meten en optimaliseren vervolgens de performance, en verhogen dan stapsgewijs het percentage bezoekers om zo op een risicovrije en gecontroleerde manier tot een stabiele en geoptimaliseerde upgrade te komen.
“Tot voor kort was het voor de meeste organisaties complex en duur om dit soort canary methodieken toe te passen”, klinkt het nog. “VAMP maakt het eenvoudig en kosteneffectief om deze slimme en veilige manier van online software in productie testen en upgraden toe te voegen aan bestaande en nieuwe architecturen.”
VAMP kan zowel standalone werken, als in combinatie met veelgebruikte container en microservices oplossingen zoals bijvoorbeeld Docker, Mesosphere DC/OS, Azure Container Service, Rancher en Kubernetes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier