Weduwe Steve Jobs investeert in beginnend mediabedrijf

Laurene Powell Jobs, de weduwe van Apple-stichter Steve Jobs, investeert in Ozy Media, een website die later dit jaar gelanceerd wordt en die kwaliteitsjournalistiek wil garanderen.

Laurene Powell Jobs, de weduwe van Apple-stichter Steve Jobs, is een van de investeerders van het nieuwe mediabedrijf Ozy Media. Dat maakte het Amerikaanse magazine Fortune bekend. De website streeft kwaliteitsjournalistiek na met de publicatie van slechts enkele artikels per dag en wordt later dit jaar gelanceerd.

Powell Jobs zal ook in de raad van bestuur van het bedrijf zetelen en mogelijk bijdragen tot de inhoud van de site. Andere investeerders zijn onder meer de bekende Silicon Valley-advocaat Larry Sonsini en internetinvesteerder Ron Conway. Ozy Media is gesticht door de voormalige televisiejournalist Carlos Watson.

Powell Jobs erfde in de herfst van 2011 het miljardenvermogen van haar overleden echtgenoot. Ze treedt heel zelden in het openbaar, maar onlangs zette ze zich nog in voor meer rechten voor illegale immigranten in de Verenigde Staten. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content