Uni Systems verwerft minderheidsbelang in Compellio

© Getty Images
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Uni Systems heeft een minderheidsbelang verworven in Compellio, een deep-tech bedrijf uit Luxemburg. Daarmee zet de Europese IT-dienstenaanbieder naar eigen zetten een belangrijke stap naar het domein van Asset Tokenization. Financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Compellio levert SaaS infrastructuur om de verbinding tussen cloud (web2) en blockchain (web3) mogelijk te maken. Met de strategische samenwerking willen de bedrijven de adoptie van blockchain- en tokenization-technologie versnellen, onder meer door de ontwikkeling en de kosten te optimaliseren.

Compellio werkt met MIT Connection Science aan gezamenlijk onderzoek en is partner in EU Horizon-onderzoekprojecten gericht op Web3-onderzoek en -ontwikkeling. Tot de opdrachtgevers behoren EU-instituten, industriële klanten, academische onderzoeksinstellingen en KMO’s. Uni Systems is sinds 1964 een IT-partner voor financiële instellingen, overheden, telecomoperators en andere ondernemingen in Europa. Het bedrijf heeft vestigingen in België, Roemenië, Luxemburg, Italië en Spanje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content