BelCenter wil volwaardige isp worden
BelCenter is vast van plan om een volwaardige alternatieve internetprovider te worden. Al is het niét de bedoeling om enkel en alleen prijsbreker te spelen.
BelCenter is vast van plan om een volwaardige alternatieve internetprovider te worden. Al is het niét de bedoeling om enkel en alleen prijsbreker te spelen.
Maar laat ons eerst even terugkeren in de tijd. Op 18 juli werd internetprovider E-Leven failliet verklaard en werd een curator aangesteld om de activa te verkopen. Enkele dagen later kondigde Luk Van Daele – een van de oprichters van E-Leven – aan dat hij via de vennootschap Free Belgian Network de adsl-klanten wilde overnemen die via E-Leven aangesloten waren op het Scarlet-netwerk. Voor de adsl2-infrastructuur werd telecomoperator Destiny bereid gevonden tot een overname. Eind september vorig jaar verkocht Luk Van Daele de door hem overgenomen adsl-klanten opnieuw door aan het Brusselse BelCenter.
“Sinds 15 oktober 2008 zijn die voormalige E-Leven-klanten allemaal geïntegreerd in ons netwerk”, zegt Nicolas Breuer, sales executive van BelCenter: “Die overname heeft er voor gezorgd dat ons klantenbestand met 15 procent gegroeid is.”
Niet per se een bodemprijsBelCenter draait met een team van een kleine tien mensen een jaarlijkse omzet van 700.000 euro. “Volgend jaar willen we de grens van het miljoen halen. We zijn een rendabel bedrijf, en dat is in de telecomwereld een zeldzaamheid aan het worden”, zegt Nicolas Breuer die BelCenter als een volwaardige alternatieve internetprovider wil positioneren. “We proberen producten voor de residentiële markt te brengen, die de concurrentie met Belgacom en Telenet kunnen aangaan. Maar langs de andere kant willen we ons niet het imago aanmeten van een ‘low cost, low quality’ provider. Sommige leveranciers in België willen absoluut voor de laagste prijs gaan, waarbij de kwaliteit soms inboet. Daar willen wij niet in meegaan”, schetst Breuer de strategie.
Het grootste deel van de BelCenter-klanten zit in het Franstalige landsgedeelte en in het Brusselse met voornamelijk residentiële aansluitingen. Toch richt BelCenter ook zijn pijlen op de kmo-markt en in beperkte mate zelfs op de grotere bedrijven via de Ethernet-over-copper en Fiber Ethernet-producten. “Voor de nabije toekomst werken we verder aan ons kmo-aanbod met een nieuw vdsl-over-fiber product en we onderzoeken ook de mogelijkheden om iptv te kunnen aanbieden aan onze residentële klanten”, voegt Nicolas Breuer daar nog aan toe.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier