Belfius laat je mobiel betalen met je smartphone

Met de app van Belfius is het binnenkort mogelijk om zonder bankkaart in een fysieke winkel toch digitaal te betalen. De app en betaalterminal gebruiken daarvoor NFC-technologie. © .

Klanten van Belfius kunnen tegen de zomer met hun bankapp een betaling bevestigen aan een fysieke terminal met NFC. Ook Bancontact werkt aan de functionaliteit.

Het gaat om contactloos mobiel betalen op basis van NFC-technologie. Daarbij maakt je smartphone verbinding met de betaalterminal om de betaling te regelen. Als klant heb je daarbij enkel je smartphone nodig, geen bankkaart. In de app zelf kan je kiezen met welke rekening je betaalt en voor bedragen onder de €20 is er geen pincode nodig.

De mogelijkheid tot mobiel betalen wordt al sinds 2013 voorzien in nieuwe betaalterminals van Worldline en nu worden ook andere terminals aangepast om NFC mogelijk te maken. Voor gebruikers werkt de technologie als ze over een smartphone met Android 4.4 en NFC-capaciteiten beschikken.

Belfius test de mobiele betaalmethode vanaf april bij 5.000 intensieve gebruikers. Vanaf mei volgt een gefaseerde uitrol. Tegen juni kunnen alle klanten via NFC-technologie betalen. De bank werkte voor de technologie nauw samen met Bancontact. Zij zullen na de zomer een gelijkaardige betaaltechnologie in hun androidapp verwerken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content