Belgacom bedrijfsdivisie pikt opnieuw aan met groei

Bart Van Den Meersche is Executive Vice president van de Enterprise Business Unit bij Belgacom. © Belgacom
Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Mobiele diensten en een stevige ict-omzet zorgen opnieuw voor groei bij de Belgacom Enterprise Business Unit. Het aantal mobiele kaarten nam met ruim 11% toe ten opzichte van vorig jaar.

Executive vice president Bart Van Den Meersche mag tevreden terugblikken op het derde kwartaal. Zijn bedrijfsafdeling kan opnieuw groeicijfers voorleggen. De omzet in het derde kwartaal bedroeg 479 miljoen euro. Dat is 1,2 procent meer dan tijdens hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst steeg zelfs met 3,6 procent tot 252 miljoen euro.

Vooral de mobiele diensten zorgden voor een opsteker met een groei van 4,1 procent, goed voor een omzet van 141 miljoen euro. Er kwamen 36.000 nieuwe mobiele kaarten bij wat het aantal sim-kaarten tot 1,760.000 deed oplopen. De churn tijdens het derde kwartaal bedroeg 8,8 procent. Ondanks de verlaagde roamingtarieven zag Belgacom een grote toename van het aantal dataroamingvolumes en inkomsten.

De ict-omzet steeg met liefst 5,2 procent tot 125 miljoen euro. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar stond ict voor een omzet van 389 miljoen euro, een groei van 3,5 procent.

De totale omzet van de enterprise afdeling bedroeg tijdens de eerste negen maanden 755 miljoen euro, nog altijd 0,5 procent minder dan tijdens dezelfde periode vorig jaar, mede wegens het afstoten van een aantal activiteiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content