Belgacom breidt sms-parkeren uit naar Wallonië

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Belgacom biedt sms-parkeren vanaf 1 oktober ook aan in Charleroi. Dat is de eerste Waalse stad na dertien Vlaamse gemeenten.

Belgacom biedt sms-parkeren vanaf 1 oktober ook aan in Charleroi. Dat is de eerste Waalse stad na dertien Vlaamse gemeenten.

De sms-parkeerdienst ‘4411’ van Belgacom breidt zijn activiteiten verder uit, met name in Wallonië. Vanaf 1 oktober kunnen automobilisten in Charleroi via een sms’je betalen voor een parkeerplaats. Het volstaat om een bericht met de numerplaat en het nummer van de parkeermeter te sms’en naar het nummer 4411: hetzelfde systeem dat in 13 Vlaamse gemeenten en steden gebruikt wordt. Met succes overigens: in Antwerpen zou 1 op de 2 autobestuurders reeds via sms betalen om te mogen parkeren. Dagelijks worden volgens Belgacom 10.000 parkeersessies via sms geregeld. Meerdere Waalse steden zouden nu in navolging van Charleroi geïnteresseerd zijn om het sms-parkeren in te voeren.

De sms-dienst werd ontwikkeld door Mobile-For: het bedrijf dat in juni 2006 specifiek opgericht werd voor het aanbieden van een mobiel straatparkeersysteem in Antwerpen. In september werd sms-parkeren in Antwerpen ingevoerd en al snel bleken ook andere steden en gemeenten geïnteresseerd. In juli 2008 werd Mobile-for dan overgenomen door de Belgacom Groep en ingepast in de strategie rond mobiele betalingen. Ook de betalingsdienst Ping Ping hoort in dat vak thuis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content