Belgacom doekt Euremis NV op

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Belgacom doekt de NV Euremis op en integreert het op 1 oktober volledig in de Enterprise Business Unit.

Belgacom doekt de NV Euremis op en integreert het op 1 oktober volledig in de Enterprise Business Unit. De zowat 35 werknemers komen terecht in een nieuw Mobile Applications Competence Centre.

Dat Euremis als NV opgedoekt wordt komt toch als een verrassing. Begin dit jaar werd op een buitengewone aandeelhoudersvergadering beslist dat Proximus, Skynet en de Belgische filialen van Telindus volledig geïntegreerd werden bij Belgacom. Euremis was daar toen niet bij.

Euremis werd in 2003 opgericht door Manoël Ancion en Renaud Gryspeerdt. Die verkochten het bedrijf drie jaar later aan Belgacom voor 4,1 miljoen euro. Beiden bleven in het management tot 2008. Toen verhuisde Ulrik Van Schepdael van Belgacom als ceo naar Euremis.

Van Schepdael slaagde erin de omzet in 2009 met 50 procent op te krikken tot 3 miljoen euro. Hij verlaat het bedrijf eind deze maand. Van Schepdael werkte dertien jaar bij Belgacom.

Euremis is gespecialiseerd in mobiele crm-oplossingen en telt grote klanten zoals Unilever, chocoladefabrikant Ferero (Nutella) en bierbrouwer Scottish & Newcastle. Ook koffiefabrikant Douwe Egberts en Duvel zijn referenties. Medio 2009 zorgde Euremis tevens voor de integratie op het HTC Android platform.

Euremis wordt nu helemaal geïntegreerd in een nieuw ‘Mobile Applications Competence Centre’ onder leiding van Jan Paesen. Die werkt sinds 2003 bij Belgacom, eerst bij Proximus, sinds 2008 als senior product manager ondermeer voor mobiele toepassingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content