Belgacom haalt voetbalcontract binnen

De Profliga heeft de televisierechten voor de Belgische voetbalcompetitie voor de periode 2008-2011 toegekend aan Belgacom.

De Profliga heeft de televisierechten voor de Belgische voetbalcompetitie voor de periode 2008-2011 toegekend aan Belgacom.

Het telecommunicatiebedrijf, dat de rechten ook de voorbije 3 jaar al in handen had, betaalt 44,7 miljoen euro per jaar. Dat is ruim 6 miljoen euro onder wat de Profliga had gehoopt.

Het bod van Belgacom werd uitgebracht via de volle dochteronderneming van Skynet, Skynet iMotion Activities. VRT en RTBF blijven de samenvattingen en de magazines van de eerste klasse uitzenden. Ze betalen daarvoor aan Belgacom 8 miljoen euro. Belgacom zal ook op zoek gaan naar een audiovisuele partner voor de productie. Die zal worden aangeduid na een offerteaanvraag op de markt.

Veel andere mogelijkheden waren er niet voor de Profliga. Enkel de Waalse kabelbedrijven waren concurrent voor het verwerven van de voetbalrechten. Telenet, VMMa (VTM, 2BE en JIM) en RTL-TVi brachten geen bod uit. Over SBS Belgium (VT4 en VijfTV) is niets bekend. BeTV, het Waalse betaaltelevisiebedrijf, bracht wel een bod uit, maar dat werd niet aanvaard omdat enkele criteria van het lastenboek niet werden gerespecteerd.

Telenet meldde alvast zich over juridische stappen te beraden. Of en wanneer Telenet in actie komt, hangt af van een uitspraak in beroep in een zaak die Belgacom heeft aangespannen. Daardoor kon Telenet niet meedingen naar de rechten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content