Belgacom heeft CAO voor 2011-2012

Bij het telecombedrijf Belgacom werd een CAO afgesloten voor de periode 2011-2012.

Bij het telecombedrijf Belgacom werd een CAO afgesloten voor de periode 2011-2012.

De collectieve arbeidsovereenkomst werd goedgekeurd door tweederde van de personeelsvertegenwoordigers, enkel ACV-Transcom lag dwars. De CAO heeft betrekking op alle personeelsleden van Belgacom nv, ruim 15.000 man.

Volgens woordvoerder Jan Margot omvat de conventie een verhoging van de sociale dotaties voor het personeel met 5 procent. In de CAO is onder meer sprake van de uitbreiding van bijkomende ziekte- en invaliditeitsverzekering naar meer personeelscategorieën en een hogere fietsvergoeding en tweetaligheidspremie. De tewerkstelling is gewaarborgd voor de duur van de overeenkomst. Er komt ook een studie met betrekking tot de problematiek van eindeloopbaan.

“We doen beter dan het interprofessioneel overleg”, verklaarde Margot. De woordvoerder wees er ook op dat het bedrijf een lange traditie van sociale vrede heeft. “Zelfs vandaag, ACV-Transcom heeft wel gedemonstreerd met een veertigtal mensen voor het gebouw in Brussel. Ze vroegen opnieuw uitstel, maar daar wilde de directie niet meer op ingaan”. De christelijke vakbond vroeg onder meer dat alle contractuelen zouden kunnen toetreden tot de tweede loonschaal, wat een betere verloning inhoudt.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content