Belgacom investeert in snellere internetrouter

Belgacom koopt bij Alcatel-Lucent het 7950 Extensible Routing System (XRS), de snelste internetrouter ter wereld, om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar netwerkcapaciteit.

De groei van video-, cloud- en multimediadiensten en het toenemend gebruik van smartphones en tablets vraagt een investering in het breedbandnetwerk van providers. De Alcatel-Lucent 7950 XRS moet Belgacom helpen bij het wegwerken van mogelijke flessenhalzen bij het transport van al dat dataverkeer.


De 7950 XRS van Alcatel-Lucent biedt vijf keer meer capaciteit dan de routers waarop het internet momenteel draait. De apparatuur neemt bovendien minder plaats in beslag en is ook 66 percent energievriendelijker. De investering betekent voor Belgacom daardoor ook een kostenbesparing.


“Dankzij de XRS zullen onze klanten meer video’s kunnen bekijken op meer plaatsen, meer gesofisticeerde online games spelen, meer transacties uitvoeren, meer gegevens delen en het Internet kunnen gebruiken met een nog hogere snelheid en hogere betrouwbaarheid dan eerder mogelijk was,” zegt Johan Luystermans, Vice President Network Engineering & Operations bij Belgacom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content