Belgacom komt met beheerplatform voor m2m-klanten
Telecomreus Belgacom drijft zijn inspanningen op op de machine-to-machine-markt (m2m) met de integratie van een beheerplatform voor klanten die gebruik maken van m2m-communicatiediensten.
Telecomreus Belgacom drijft zijn inspanningen op op de machine-to-machine-markt (m2m) met de integratie van een beheerplatform voor klanten die gebruik maken van m2m-communicatiediensten.
Belgacom heeft een partnerschap afgesloten met softwarebedrijf Kore Systems voor het aanbieden van een nieuw beheerplatform voor m2m-communicatie. Het wordt rechtstreeks geïntegreerd in het mobiele netwerk en de business-systemen van Belgacom.
Doel is om klanten meer te geven dan alleen connectiviteit, vertelt ons Katia Deboel, products & solutions line manager M2M Integrated Solutions bij Belgacom. “Onze eerste stap in de versterking van ons m2m-aanbod was de oprichting van een competence center, vorig jaar, samen met de ondertekening van het partnerschap met Vodafone. De integratie van dit platform is de tweede stap: een extra dienstverlening aan klanten die hun m2m-communicatie intelligent willen beheren, van netwerkgebruik en facturatie tot activering/deactivering en troubleshooting. ” De volgende fase is de verdere uitbouw van het al omvangrijke ecosysteem van applicatiepartners, voor specifieke m2m-integratie in tal van toepassingen. “Daarvoor mag je komend jaar nog aankondigingen verwachten.”
Tegen 2020, zo luiden de schattingen, zouden er in Europa al 3,5 miljard toestellen met ons en elkaar communiceren via m2m. Dat betekent die markt tegen dan een omzet zal bereiken van 215 miljard euro. Alle operatoren willen logischerwijs een deel van die koek. Sinds vorig jaar zetten ze daarom ook in ons land vol in op m2m. Mobistar, dat zegt ruim 450.000 actieve m2m-sim-kaarten in omloop te hebben en een marktaandeel claimt van zowat 70 procent, is op dat vlak voor de Franse Orange-groep het internationale competentiecentrum. Bij Belgacom willen ze geen cijfers kwijt: “De vergelijking is ook moeilijk te maken”, vindt Deboele. “Wij doen zowel aan mobiele als vaste m2m-communicatie. En naast objecten kan je ook sensoren meerekenen.” Belgacom heeft zowel corporate als kmo-klanten in m2m. Deboele noemt namen als De Lijn (het ‘eco-driving’-project) en GeoDynamics (track&trace). Het telecombedrijf staat naar eigen zeggen ook sterk op de boomende smart meteringmarkt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier