Belgacom ontvangt wit poeder in envelop

© belga

Op de zetel van het telecommunicatiebedrijf Belgacom aan de Albert II-laan in Schaarbeek is dinsdagvoormiddag een brief met een verdacht wit poeder aangekomen.

Op de zetel van het telecommunicatiebedrijf Belgacom aan de Albert II-laan in Schaarbeek is dinsdagvoormiddag een brief met een verdacht wit poeder aangekomen.Daarop kondigde de politie van de zone Noord het antrax-alarm af.

“De omslag kwam dinsdagvoormiddag aan”, aldus Belgacom-woordvoerder Jan Margot. “Toen onze mensen zagen dat er wit poeder inzat, hebben ze onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd. Die hebben de omslag in beslag genomen en meegenomen voor onderzoek. Uit voorzorg is ook het lokaal waar de post verdeeld wordt, verzegeld voor onderzoek.”

Volgens de politie kwam een vijftiental mensen in contact met het poeder. Zij werden onderzocht in het ziekenhuis van Neder-over- Heembeek, maar vertonen voorlopig geen fysieke ongemakken of andere symptomen van een besmetting.

De omslag met wit poeder is intussen overgebracht naar een laboratorium waar de inhoud zal worden onderzocht. Volgens de politie zou dat onderzoek 48 uur kunnen in beslag nemen.

Doordat de alarmprocedure – als preventieve veiligheidsmaatregel – in gang werd gezet, kwamen onder meer brandweer, civiele bescherming en MUG ter plaatse. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content