België boert achteruit in top 10 snelste internet ter wereld

Eddy Eerdekens Hoofdredacteur TV Limburg

België haalt nog net de top 10 van landen met de snelste internetverbindingen ter wereld. In de ranking van Akamai Technologies moet ons land 4 plaatsen prijsgeven.

In de top 10 van landen met het snelste internet ter wereld, staat België op de laatste plaats. Dat blijkt uit de nieuwe ranking van Akamai Technologies die Bloomberg als eerste kon inkijken.

De Akamai lijst baseert zich op de gemiddelde pieksnelheden in internetverbindingen in de maanden januari tot maart van dit jaar.

In het vorige rapport van Akamai Technologies stond ons land nog op de zesde plaats. Het voorbije kwartaal steeg de snelheid van de beste internetverbindingen in België met 14 procent, maar dat was niet voldoende om gelijke pas te houden met de groei in andere landen.

België scoort een gemiddelde piek van 38 megabits per seconde. Dat is meer dan het dubbele van het wereldgemiddelde van 18,4 megabits per seconde.

In de top 10 staan 6 Europese landen. Roemenië (3) en Letland (5) scoren opvallend goed. België moet ook Zwitserland (7), Bulgarije (8) en Nederland (9) nog laten voorgaan. Onze Noorderburen halen voor het eerst de top 10.

Opvallend is dat ons land het beter doet dan de Verenigde Staten, die net buiten de top 10 vallen. Landen met een kleine oppervlakte zoals België en Hong Kong (nummer 1 in de wereld) hebben het uiteraard makkelijker om overal snelle internetverbindingen aan te leggen dan grote landen waar het moeilijk is om kabels door te trekken naar afgelegen gebieden.

Hong Kong domineert al geruime tijd de lijst met een snelheid die drie keer hoger ligt dan het gemiddelde in de wereld.

Dit is de top 10 van landen met de snelste internetverbinding ter wereld:

1. Hong Kong

2. Japan

3. Roemenië

4. Zuid-Korea

5. Letland

6. Singapore

7. Zwitserland

8. Bulgarije

9. Nederland

10. België

(EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content