België telt maandelijks 80 nieuwe webwinkels

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Ongeveer 80 nieuwe internetwinkels komen er maandelijks in ons land bij, zo zegt online betalingsbedrijf Ogone.

Ongeveer 80 nieuwe internetwinkels komen er maandelijks in ons land bij, zo zegt online betalingsbedrijf Ogone.

Het bericht staat te lezen in de krant De Morgen. Het zijn vooral bestaande, fysieke winkels die nu pas online gaan. Dankzij dat groeiende aanbod en de mogelijkheden om prijzen tussen winkels met elkaar te vergelijken, blijkt de e-commercesector volgens de krant ook goed bestand tegen de crisis.

Pas toen de prille e-commercemarkt in de VS zich al naar zijn eerste implosie aan het toewerken was, doken in België de eerste internetwinkels op. Proxis en Mediadis krijgen pas de afgelopen twee jaar echt concurrentie van kleinere internetwinkels.

Uitgerekend op het moment dat de algemene retail nog altijd de naweeën van een wereldwijde economische crisis aan het uitzweten is, is er volgens De Morgen sprake van een boom: volgens het bedrijf Ogone, waarvan het betalingssysteem door 85 procent van alle Belgische internetwinkels wordt gebruikt, komen er de afgelopen maanden tachtig nieuwe Belgische webwinkels per maand bij.

“Het gaat vooral om kleine, fysieke winkels die stilaan vonden dat ze toe waren aan een aanwezigheid op het internet”, zegt Pierre Willaert, algemeen directeur bij Ogone. “Maar er zijn ook een paar grote ketens die ineens ook online gingen verkopen, zoals A.S. Adventure.”

Vorig jaar noteerde Ogone 6,9 miljoen aankopen op Belgische koopsites, ondanks de economische crisis een stijging met 42 procent ten opzichte van 2007. Alle Belgische webwinkels samen haalden een omzet van 590 miljoen euro uit hun online activiteiten. Ondanks die positieve cijfers kloeg Fedis, de Belgische federatie van de distributie, gisteren nog dat “de strenge wetgeving op de handelspraktijken een rem plaatst op de online eindejaarskoopjes.”

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content