Proximus en Belfius stoppen met internetbank Banx

Proximus-CEO Guillaume Boutin. © Belga Image
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Banx, de internetbank van Proximus en Belfius, stopt ermee. Dat melden het telecombedrijf en de bank in een persbericht. De app verdwijnt in de komende maanden.

Proximus en Belfius lanceerden Banx eind 2021. Om het verschil te maken met andere internetbanken, legden ze de focus op duurzaamheid. De klant kreeg onder meer inzicht in de ecologische voetafdruk van zijn uitgaven. Er was keuze uit een gratis rekening of een abonnement van 6,5 euro per maand met meer diensten.

‘Ondanks het innovatieve karakter en een digitale gebruikerservaring van topniveau, bleek het echter zeer moeilijk om een nieuwe bankapp en nieuw merk uit te bouwen en voldoende schaalgrootte te bereiken in een reeds volwassen markt’, luidt het drie jaar later. 

De huidige Banx-klanten zullen vanaf oktober persoonlijk geïnformeerd worden over de stopzetting. Ze kunnen overstappen naar Belfius of hun rekening afsluiten. Om hoeveel klanten het gaat, wordt niet bekendgemaakt. Belfius en Proximus blijven wel samenwerken, benadrukken ze. Er is een nieuw aanbod in de maak waarbij Proximus-klanten van een aantal exclusieve voordelen zullen kunnen genieten als ze intekenen op het bankaanbod van Belfius. Ook de ‘Beats’-formule, waarbij Proximus-diensten worden verkocht via de Belfius-kanalen, wordt voortgezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content