Belgisch geld voor Pools contactcenter

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Poolse DataContact krijgt 3 miljoen euro van de Vlaamse investeerder Gimv.

Het Poolse DataContact krijgt 3 miljoen euro van de Vlaamse investeerder Gimv.

DataContact, dat opgericht is in 1995, is een Poolse leverancier van contactcenterdiensten. Tussen 2001 en 2010 was het bedrijf een dochteronderneming van Axel Springer AG onder de naam Axel Springer Kontakt. De groep heeft zijn hoofdkwartier in Warschau en beheert momenteel 185 werkplekken op twee locaties.

De focus ligt op klantendiensten, marketing en verkoopactiviteiten voor de Poolse en Duitse markten. Het klantenbestand van DataContact omvat grote klanten uit uiteenlopende industrietakken, zoals uitgeverijen, it, financiële diensten en transport. Het bedrijf wordt geleid door industrieveteraan Jacek Barankiewicz die naast Gimv de resterende aandelen van het bedrijf in handen houdt.

De 3 miljoen euro van Gimv zal worden gebruikt om de verdere groei op de Poolse markt te

ondersteunen, met onder meer de oprichting van nieuwe contactcenters. Het eerste nieuwe contactcenter zal geopend worden in Stalowa Wola (Zuid-Oost Polen) in November 2010.

Gimv krijgt naast Eric Ignoul, de voormalig ceo van IP Globalnet die de positie inneemt van onafhankelijk industrieel expert, twee vertegenwoordigers in de Raad van Toezicht (Jan Dewijngaert en Radoslav Tausinger).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content