Belgische Android Market aanvaardt nu ook geld

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Android Market – de online ‘app’-shop voor Android-smartphones – wordt nu ook in ons uitgebreid met te betalen applicaties.

De Android Market – de online ‘app’-shop voor Android-smartphones – wordt nu ook in ons uitgebreid met te betalen applicaties.

Hier en daar maakten ontwikkelaars er al enkele dagen gewag van, maar nu heeft Google officieel bevestigd dat de Android Market nu ook in ons land opengesteld wordt voor te betalen applicaties. Tot op vandaag kon een Belgische gebruiker van een smartphone met het Android-besturingssysteem enkel gratis applicaties en games afhalen – gaande van eenvoudige spelletjes tot populaire apps als Facebook, Twitter, Google Maps of Shazam.

Door nu ook betaalde toepassingen toe te laten in ons land, krijgen Android-gebruikers nu rechtstreeks vanaf hun toestel toegang tot meer dan 80.000 gratis en betaalde – vaak eerder zakelijke of productiveitsgerichte – toepassingen. Ontwikkelaars uit België kunnen vanaf nu ook hun toepassingen uploaden naar de Android Market en ze daar te koop aan te bieden. Ontwikkelaars kunnen er trouwens zelf voor opteren om hun toepassingen enkel in een specifiek land te verkopen of in alle landen waar de Android Market beschikbaar is.

In andere landen waar commerciële applicaties reeds beschikbaar zijn, zijn apps als Beautiful Widgets, WeatherBug Elite, MyBackup Pro en DocumentsToGo de meest gekochte stukjes software, weet het gespecialiseerde analyicsbedrijf Distimo. De verhouding tussen gratis en betalende applicaties ligt in de grootste markt (de Verenigde Staten) op 60/40. Bij de iPhone en iPad schommelt die verhouding eerder rond 30/70.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content