Belgische app maakt van treinvertragingen een spelletje

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Railmate, een app van Belgische makelij, wil treinvertragingen aangenamer maken door er een iPhone- en iPad-spelletje aan te koppelen.

Als je de trein op stapt, moet je de Railmate-app activeren en aangeven in welk station je je bevindt en naar welke bestemming je afreist. De app volgt je traject via de gps-functie van je toestel, en weet dus hoeveel haltes je bent gepasseerd en hoeveel vertraging je hebt opgelopen. Voor elk station dat je voorbijgaat en voor elke minuut vertraging die je hebt, ontvang je punten. Die punten worden bijgehouden in het Game Center, kan je vergelijken met je vrienden.

De Railmate-applicatie – die gratis te verkrijgen is in de App Store – is van de hand van de Belgische ontwikkelaar Martijn Vandenberghe. Hij denkt aan uitbreidingsmogelijkheden die het mogelijk maakt om op meerdere manieren punten te sprokkelen, en aan een Android-variant.

VertragingsAppNog een (iets oudere) app uit de Lage Landen die treinvertraging wil opleuken, is de VertragingsApp. Die is bedoeld voor digitale lezers met een iPhone of iPad. Zij kunnen aangeven hoe lang hun wachttijd bedraagt, en krijgen vervolgens boekfragmenten of kortverhalen van onder meer Arnon Grunberg of Franz Kafka voorgeschoteld die je op deze tijdsduur kan uitlezen. Ieder seizoen wordt de VertragingsApp voorzien van nieuw leesvoer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content