Belgische databundel Mobistar voortaan ook in buitenland te gebruiken

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Met Go Europe kunnen Mobistar-klanten de belminuten, sms’jes en mobiel internet van hun Belgische bundel vanaf 24 juni ook in andere Europese landen gebruiken, en dit voor 3 euro per gebruiksdag.

Veel Belgen vrezen voor hoge roamingkosten in het buitenland, en gebruiken hun telefoon daardoor beduidend minder eens ze de Belgische grens voorbij zijn. Uit een enquête van GfK in opdracht van Mobistar blijkt dat een kwart van de Belgen zijn gsm zelfs niet gebruikt in het buitenland.

Met de nieuwe optie Go Europe wil Mobistar ervoor zorgen dat gebruikers hun toestel op dezelfde manier gebruiken in het buitenland als in België. Daarmee kunnen ‘Dier’-abonnees hun Belgische bundel vanaf 24 juni ook gebruiken in zo’n dertig andere Europese landen.

Voor 3 euro per gebruiksdag krijgen ze in het buitenland evenveel belminuten en sms’jes als in België, en wie een mobiel internetabonnement heeft (Panter of Dolfijn) mag voor 25 MB per dag mobiel surfen. De dienst kan geactiveerd worden met de code #123# of via de Klantenzone op de website of de MyMobistar-applicatie.

Al is Go Europe niet onbeperkt: klanten die in België onbegrensd kunnen bellen en sms’en, mogen in het buitenland maximaal twee uur per dag bellen en 100 sms’jes per dag sturen. Eens dit opgebruikt is, betaal je 0,20€ per minuut en 0,1089€ (en vanaf 1 juli 0,0968€) per sms.

Proximus heeft overigens al een gelijkaardige optie, Vodafone Passport, waarmee je kunt bellen (maar niet sms’en of surfen) tegen nationaal tarief.

Dit soort nieuwe tariefplannen komen er doordat Europa de roamingtarieven al een paar jaar op rij verlaagt tegen de zomer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content