Belgische maker beveiligingswearables haalt 1,7 miljoen euro op

Ticto © .

Ticto, dat zich specialiseert in wearables voor onder meer toegangscontrole, haalt 1,7 miljoen euro op. Daarmee wil het zijn product verder ontwikkelen.

De kapitaalronde is afkomstig van LRM, EOS Invest, Peter Hinssen, Johan en Karel Vinckier en enkele niet nader genoemde investeerders. De 1,7 miljoen euro komt samen met de conversie van een converteerbare lening van eind 2015 waardoor het bedrijf nu over 5,5 miljoen euro beschikt om haar digitale badgehouder verder te ontwikkelen en commercialiseren. Eind 2015 haalde het bedrijf al eens 3,5 miljoen euro op.

Intussen verhuist het bedrijf zijn hoofdzetel naar Gent en opende het een hub op de Corda Campus in Hasselt. Peter Hinssen wordt daarbij lid van de raad van bestuur, die verder bestaat uit Johan Vinckier, ceo Maarten Vandenbroucke, Stijn Bijnens, Patrick Heim en John Spesak.

Ticto lanceerde in februari de Ticto Pin, een digitale beveiligingspin die wordt ingezet voor VIP-bewaking en evenementbeveiliging en al werd gebruikt tijdens de oscaruitreiking dit jaar. Sinds september is het bedrijf pilootprojecten met de Ticto Badgeholder gestart, dat het wil inzetten voor identificatie- en toegangscontrole in gevoelige zones. Het bedrijf heeft de ambitie dat product commercieel te lanceren in januari 2018.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content