Berichtendienst WhatsApp heeft 400 miljoen gebruikers

© WhatsApp
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

De mobiele berichtendiensten WhatsApp heeft de kaap van de 400 miljoen actieve gebruikers overschreden. Honderd miljoen daarvan kwamen er alleen al in de laatste vier maanden bij.

Dat maakte het Californische bedrijf bekend op zijn website. Het gaat niet alleen om mensen die de app simpelweg installeren op hun smartphone. Met ‘actieve gebruikers’ worden mensen bedoeld die er ook effectief minstens één keer per maand een bericht mee versturen. Wat dat betreft, is WhatsApp groter dan Twitter, dat minder dan 250 miljoen actieve gebruikers heeft.

WhatsApp vliegt iets meer onder de radar, maar kan nog meer indrukwekkende statistieken voorleggen. In augustus had de app 300 miljoen actieve gebruikers. In oktober waren dat er 350 miljoen. Die versturen nu 16 miljard berichten per dag en 500 miljoen beelden. Dat alles voor een bedrijf dat nog steeds maar vijftig werknemers heeft.

Bijna gratis

Instant-berichtendiensten als WhatsApp concurreren steeds meer met de traditionele sociale netwerken, maar ook met gsm-operatoren die hun klanten laten betalen om te sms’sen.

Het succesverhaal van WhatsApp, dat werkt op Android, iPhone en alle andere grote smartphone-platformen, laat zich wellicht grotendeels vertalen door de prijs. Wie WhatsApp gebruikt, betaalt het eerste jaar helemaal niets en vanaf het tweede jaar 99 cent per jaar. Berichten, foto’s, video en audio versturen is verder onbeperkt en helemaal gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content