Bidoorlog rond T-Mobile?

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

T-Mobile en Orange zouden plannen voor een joint venture hebben. Maar ook Vodafone en Telefonica zouden op vinkenslag zitten.

T-Mobile en Orange zouden plannen voor een joint venture hebben. Maar ook Vodafone en Telefonica zouden op vinkenslag zitten.

De krant The Financial Times meent te weten dat Deutsche Telekom – eigenaar van T-Mobile – in onderhandeling is met France Telecom – eigenaar van Orange – rond een joint venture voor de Britse vestigingen van T-Mobile en Orange. Maar nog volgens de krant, zijn Vodafone en Telefonica (O2) niet van plan om aan de zijlijn te blijven staan. Ook zij zouden ondertussen al een informeel bod op T-Mobile uitgebracht hebben rond de 4 miljard pond. Bij eerdere geruchten in juni was er nog sprake van 3,5 miljard.

Hoe dan ook, lijkt een verkoop van T-Mobile UK bijna onvermijdelijk geworden. Eind juni kwam bij Deutsche Telekom nog een nieuwe managing director aan het roer. Richard Moat zei toen meteen dat hij de winstmarges fors wil optrekken, en T-Mobile UK lijkt niet echt in dat plaatje te passen. De Britse telecommarkt is immers bijzonder competitief en hanteert bijgevolg relatief lage marges. Consolidatie lijkt dan ook een logisch gevolg. Wie T-Mobile uiteindelijk in handen krijgt, zal hoe dan ook kunnen uitpakken met het grootste netwerk in Engeland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content