Billi nieuwe Belgische ‘ongelimiteerde’ telecomoperator

Billi is de naam van een nieuwe speler op de Belgische telecommarkt. Voor 44,99 euro per maand krijgt u ongelimiteerd internet, vaste telefonie én televisie.

Billi is de naam van een nieuwe speler op de Belgische telecommarkt. Voor 44,99 euro per maand krijgt u ongelimiteerd internet, vaste telefonie én televisie.

Voor 19,99 euro per maand krijg je ongelimiteerd internet aan maximaal 24 Mbps download- en 3 Mbps upload. “Daarmee zitten we op hetzelfde prijsniveau als Frankrijk”, zegt Tristan Dumont de Chassart – een van de oprichters van de ondertussen ter ziele gegane isp E-Leven – en nu de drijvende kracht achter Billi.

[Billi] – een samentrekking van ‘Belge’ en ‘illimité’ is het merk, het achterliggende netwerk wordt beheerd door [Alpha Networks] waarbij ook een aantal oudgedienden van E-Leven werken. Alpha Networks levert ‘white label’ producten aan alternatieve operatoren. De oplossingen zijn gebaseerd op de adsl2+ technologie. Voor het achterliggende glasvezelnetwerk doet Alpha Networks beroep op verschillende partners. Ondertussen zou “een tiental” operatoren al gebruik maken van de diensten van Alpha Networks.

Momenteel is Billi enkel verkrijgbaar in delen van Limburg, in 10 Brusselse gemeenten en rond grote Waalse steden waaronder Namen, Bergen, Nijvel, La Louvière, Charleroi en Waver. Het televisieaanbod telt een vijftigtal kanalen: het overgrote merendeel franstalig, al zou daar later dit jaar verandering in kunnen komen. “We willen in ieder geval een volwaardige Belgische speler zijn”, zegt Tristan Dumont de Chassart die het aantal potentieel aansluitbare huizen dit jaar wil verdubbelen tot 700.000.

Tegen het einde van het jaar wil Billi 20.000 abonnees tellen. “Een bijzonder conservatief streefdoel”, zegt Tristan die alleen via de website en een callcenter de producten aan de man wilt brengen. Later dit jaar zouden ook video on demand en HD-zenders toegevoegd worden aan het televisieaanbod. Alpha Networks zal mogelijk ook kant-en-klare oplossingen leveren aan bijvoorbeeld winkelketens. Iets wat in Frankrijk al gebeurt bij onder meer Darty waar consumenten een ‘Darty Box’ kunnen aanschaffen die hen thuis van internet, telefonie en televisie voorziet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content