Brengt Apple het iTunes-platform eindelijk naar Android?

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Om de dalende verkoop van iTunes-downloads op te krikken, wil Apple zijn muziekplatform ook op Android-telefoons laten draaien, schrijft Billboard.

Uit recente cijfers van marktonderzoeker Nielsen blijkt dat de verkoop van digitale albums en songs in de VS aan het dalen is. Aangenomen wordt dat Apple, dat de markt van de digitale muziek domineert met iTunes, downloads verliest door de opkomst van streamingdiensten als Spotify. En door de concurrentie van Android.

Daarom zou Apple een iTunes-ondersteuning voor Android overwegen, beweert Billboard. Daarnaast zou er een volwaardige streamingservice voor muziek opgezet worden, die (in tegenstelling tot iTunes Radio, een dienst die actief is in de VS en Canada) beter moet kunnen opboksen tegen Spotify en co. De hardwaregigant zou hierover al gesprekken lopen hebben met enkele vooraanstaande platenbazen, al zouden die zich nog in het beginstadium bevinden.

Het zou een opmerkelijke koerswijziging zijn, aangezien Steve Jobs altijd een fervente tegenstander is geweest van een iTunes voor Android. “Ik zie geen voordelen in een iTunes-app voor Android. Ik zou er alleen Android-gebruikers mee blij maken, en dat wil ik niet”, zei hij.

Steve Wozniak, die andere oprichter van Apple, verkondigt wél al jaren dat Apple een open iTunes moet aanbieden. Gaat Tim Cook het voorbeeld van ‘Woz’ volgen? Een woordvoerder van de iTunes-afdeling ontkende het gerucht alvast tegenover Billboard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content