Brocade helpt CERN met virtualisering netwerk

De deeltjesversneller © Reuters
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Amerikaanse netwerkleverancier Brocade gaat het netwerk van het gerenommeerde Zwitserse onderzoeksinstituut CERN virtualiseren. Beide partijen hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Het doel van het partnership tussen CERN openlab en Brocade is om de Zwitserse instelling te helpen bij de ontwikkeling en de implementatie van een langetermijnstrategie op het gebied van software defined networking (SDN) en de virtualisering van het IP netwerk. Brocade is daartoe benoemd tot networking contributor-lid van CERN openlab.

CERN openlab zag het levenslicht in 2001. Het is een publiek-privaat partnership tussen CERN en toonaangevende ICT-bedrijven met als doel het versnellen van de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor gebruik door de Large Hadron Collider-community (LHC).

Het project met Brocade is erop gericht een volledig gevirtualiseerd netwerk te creëren met een raamwerk van SDN-applicaties voor het optimaal routeren van data van en naar de organisatie.

Brocade bouwt daarnaast ook speciale interfaces voor zijn oplossingen, zodat de gebruikers kunnen beschikken over grafische beelden en visualisaties met realtime en historische netwerkverkeersgegevens. De open SDN-oplossing is gebaseerd op OpenFlow en maakt onder meer gebruik van een SDN Controller en van OpenFlow compatibele routers en switches.

“De Large Hadron Collider is een van de meest complexe machines ooit gebouwd en vereist daarom zeer geavanceerde ICT-oplossingen voor zowel de besturing als voor het analyseren van de grote hoeveelheid data uit experimenten”, reageert directeur Alberto Di Meglio van CERN openlab.

“Wij lopen vaak voorop in wat mogelijk is in netwerk- en infrastructuurmanagement, en zijn dan ook blij met de hulp van Brocade bij het bouwen van een modern en flexibel netwerk dat CERN de komende jaren zal ondersteunen.”

Over de ordegrootte van de deal wordt niet gecommuniceerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content