Brussel verlengt IRISnet-contract

Het Brussels Gewest heeft het IRISnet-contract met Mobistar en Belgacom met twee jaar verlengd.

Het Brussels Gewest heeft zoals verwacht het IRISnet contract met Mobistar en Belgacom met twee jaar verlengd. Het was te laat om een nieuwe offerte uit te schrijven.

De Brusselse minister Brigitte Grouwels tekende het contract met een weekje vertraging. De Ijslandse vulkaan had roet in het eten gegooid.

In principe had er vorig jaar al een nieuwe operator toegewezen moeten zijn voor IRISnet. Het 10-jaar contract met de tijdelijke vereniging Telindus (Belgacom) en Mobistar (France Telecom) liep immers af. Voor het Brusselse Gewest was dat blijkbaar geen prioriteit.

Vandaag telt IRISnet bijna 220 km glasvezel en zijn de meeste administratieve instellingen, sommige ziekenhuizen en meer dan de helft van de Brusselse scholen aangesloten. Opvallend is trouwens dat Brussel stad zelf niet op het netwerk geconnecteerd is. Minister Grouwels wil dat er tegen 2012 minstens 187 sites aangesloten zijn. IRISnet staat voor een jaaromzet van zo’n 15 miljoen euro. Binnen het contract zijn er meer dan 5.000 gsm-kaarten voorzien.

Als alles goed gaat zou het volledige netwerk in de lente van 2012 overgenomen worden door het Brusselse Gewest. Tegen dan zal de procedure voor de nieuwe operator klaar moeten zijn. Integrator Dimension Data heeft al laten weten dat het daarvoor zeker belangstelling heeft.

Partner Content