BT Benelux opent datacenter in Rotterdam

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

BT heeft een derde datacenter in Nederland geopend, waarlangs ook de Belgische markt bediend wordt.

BT heeft in Rotterdam een gloednieuw datacenter geopend: na Amsterdam en Nieuwegein het derde in Nederland. Het Tier III+ datacenter heeft 1.200 vierkante meter ruimte voor 512 server-racks met een maximaal vermogen van 2.400 kW. Daarmee vergroot BT meteen zijn datacapaciteit in de Benelux met bijna 50 procent.

“Klanten zullen meer en meer cloudgebaseerde diensten afnemen van een mix van providers. Daarom was een extra datacenter absoluut nodig om in extra capaciteit te voorzien”, zei Joris van Oers, ceo BT Benelux, in een videocall.

De keuze voor Rotterdam is daarbij ingegeven door de aanwezigheid van veel grote nationale en internationale bedrijven in de regio – de typische focusklant van BT zeg maar – maar ook door de gunstige ligging ten opzichte van BT’s eigen netwerk en datacentra.

Het datacenter werkt met een koelingssysteem via buitenlucht en ‘koude gangen’. De power usage effectiveness (pue) klokt op minder dan 1,2 af. Het volledige gamma van BT’s diensten zal aangeboden worden in het datacenter dat nu nog helemaal leeg staat: connectiviteit naar het BT-netwerk en andere netwerken, cloudoplossingen als Microsoft Azure, cloud computing services van BT en allerlei collaboration-diensten.

Joris Van Oers hoopt uiteraard dat het datacenter snel volloopt. “We hebben samen met partner Imtech nog een soort optie lopen op een extra perceel van 3.000 m², dus er is nu al ruimte voorzien om later indien nodig nogmaals uit te breiden”, aldus de ceo van BT Benelux.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content