BT hackt banken ‘as-a-service’

© Belga

Gehackt worden is een nachtmerrie voor financiële instellingen. BT maakt er een businessmodel van en laat organisaties controleren door een team van ethische hackers.

Met BT Assure Ehtical hacking for Finance wil de IT-leverancier de totale infrastructuur van financiële bedrijven op de proef stellen. De verschillende toegangen tot de IT-systemen worden getest, de gekende zwakke plekken geëvalueerd. Het gaat daarbij om zaken als de hardware, interne en externe netwerken, databases en ERP-systemen. Maar ook de menselijke factor wordt onder meer met behulp van phishingaanvallen getest. Zo test de organisatie ook hoe mensen de veiligheidsrichtlijnen toepassen.

Het hacken van bedrijven zonder toestemming is, zelfs zonder criminele bedoelingen, illegaal. Maar met toestemming van het doelwit kan het een handige manier zijn om de zwakke plekken in een organisatie te ontdekken.

BT heeft voor de service een team van meer dan zestig ethische hackers in dienst, aangevuld met andere specialisten. Het bedrijf kon in het verleden onder meer ervaring opdoen bij Amerikaanse financiële instellingen waar het naar eigen zeggen encryptie kon omkeren, administrator accounts kon aanmaken na een fout geopende e-mail en cadeaukaarten kon genereren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content