BTR Services en Vasco zetten digitale handtekeningen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Amerikaans-Belgische Vasco en het Belgische BTR Services bieden een gezamenlijke oplossing aan voor elektronische handtekeningen.

Het Amerikaans-Belgische Vasco en het Belgische BTR Services bieden een gezamenlijke oplossing aan voor elektronische handtekeningen.

BTR Services gaat voor zijn Electronic Signer product gebruik maken van de CertID-digipass van Vasco. Dat kondigen beide bedrijven aan naar aanleiding van de CeBIT-beurs in Hannover. De combinatie moet zorgen voor veilige, elektronische handtekeningen voor documenten: een segment dat door Vasco nog niet bediend werd.

BTR Services is vooral actief in de bancaire sector: de meeste grote Belgische banken zijn er al klant aan huis voor bijvoorbeeld project management, consultingopdrachten of infrastructuur-support. Veilige elektronische handtekeningen zijn in de financiële sector een must. Precies daarom opteerde BTR Services voor de op PKI (Public Key Infrastructure) gebaseerde authenticatieoplossing van de Vasco CertID.

De CertID werd specifiek voor banken, overheid en grote enterprises ontwikkeld. Onder meer de ingebouwde encryptiemogelijkheden moeten garant staan voor het bewaren van de confidentialiteit bij documenten met uiterst gevoelige informatie en waterdichte digitale handtekeningen leveren bij het ondertekenen van contracten.

Vasco hoopt via de expertise van BTR Services de instapdrempel in het nieuwe segment te overwinnen. BTR Services van zijn kant rekent vooral op de inbreng van security-specialisten van Vasco om het Electronic Signer product verder te verbeteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content