Angel Benguigui is nieuwe CEO van Econocom

© Econocom
Ronald Meeus
Ronald Meeus Freelance journalist

IT-dienstenbedrijf Econocom heeft Angel Benguigui woensdag aangesteld als nieuwe CEO van de groep. Patrick van den Berg stapt op als managing director.

Met een grondig omgegooide bestuursstructuur maakt Econocom, een Belgisch specialist in digitale transformatie, zich klaar voor een toekomst waarin zijn eigen business – onder meer door kunstmatige intelligentie – snelle metamorfoses doormaakt. Het bedrijf wijzigt daarvoor de structuur van zijn bestuursorganen.

Zo krijgt Econocom-oprichter Jean-Louis Bouchard de rol van operationeel voorzitter. Patrick van den Berg, die in 2022 aan de slag ging bij Econocom en vorig jaar de rol van managing director kreeg, verlaat het bedrijf. De Brusselse groep maakte de strategische beslissing om de rol van voorzitter en CEO te splitsen.

Lange staat van dienst

Jean-Louis Bouchard, founding chairman bij Econocom, prijst Benguigui als een ‘inspirerende leider met uitstekende kennis van onze bedrijfsonderdelen en erkende expertise in het leiden van de groep tijdens een periode van snelle verandering en groei.’

Angel Benguigui werkt al sinds 2006 voor Econocom, als country manager voor Spanje. In 2019 groeide hij door tot chief financial officer (CFO), in 2020 werd hij managing director, vorig jaar trad hij toe tot het uitvoerend comité van het bedrijf. Voor 2006 bekleedde hij managementposities bij Crédit Lyonnais en Calyon.

Ontwikkeling versnellen

‘Ik voel me vereerd en vastberaden om de ontwikkeling van Econocom te versnellen’, zegt Benguigui in hetzelfde communiqué. ‘Econocom heeft een enorm groeipotentieel heeft vanwege de unieke positionering van onze groep, die voldoet aan de behoeften van onze klanten om end to end-toegang te krijgen tot essentiële digitale apparaten.’

De spanjaard is bezig aan het uitbouwen van een nieuw uitvoerend comité om de expertise van de groep in onder meer cloud computing en kunstmatige intelligentie te versterken.

Econocom maakte ook resultaten bekend voor de eerste helft van het jaar. De omzet steeg met 3 procent tot 1,335 miljard euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content